expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 25 października 2017

Spaghetti z sosem mięsno-warzywny

Często przyrządzam makarony różnymi sosami, tym razem postanowiłam zrobić sos mięsny z dodatkiem warzyw, wyszedł bardzo smaczny, polecam.


Składniki:
0,5 kilograma makaronu spaghetti
0,5 kilograma mięsa mielonego
2 marchewki
1 pietruszka
Kawałek selera
Kawałek pora
1 duża cebula
4 łyżki koncentratu pomidorowego
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy drobno posiekana cebulę l pora, warzywa starte na tarce o grubych oczkach. Chwilę podsmażamy razem, wlewamy szklankę wody i dusimy do momentu aż warzywa i mięso zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, podajemy z przygotowanym sosem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz