expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 18 października 2017

Budyń jaglany z korabem

Uwielbiam kaszę jaglana, często przyrządzam z niej budyń, jest smaczny i zdrowy. Możemy go podać z różnymi sezonowymi owocami, idealny na śniadanie, idealnie nas rozgrzeje w chłodne jesienne dni.


Składniki:
100 gram kaszy jaglanej
1,5 szklanki mleka
2-3 łyżki korabu Targroch
2 łyżki miodu
Maliny
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną płuczemy na sicie, wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, przekładamy do rondelka, wlewamy mleko, dodajemy korab oraz miód i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia, miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Gotowy budyń przelewamy do pucharków lub szklanek, na wierzchu układamy maliny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz