expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 14 kwietnia 2017

Sałatka z tuńczykiem i kaszą gryczaną

Smaczna sałatka z białą kaszą gryczaną, tuńczykiem, groszkiem, papryką oraz suszonymi pomidorami. Jest sycąca ale zarazem bardzo lekka. Przygotowałam ją na piątkową kolację, następnego dnia zabrałam ją jeszcze do pracy.


Składniki:
100 gram kaszy gryczanej
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 puszka zielonego groszku
1 duża czerwona papryka
1 słoik suszonych pomidorów
1 łyżeczka czubrycy zielonej
Pieprz
3-4 łyżki oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski. Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki, groszek i tuńczyka odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki sałatki łączmy ze sobą, dodajemy olej lniany i czubrycę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 


                        Do sałatki użyłam produktów ze sklepu Zdrowy Market24

2 komentarze:

  1. O, jeszcze nie widziałam kaszy gryczanej w sałatce!
    Dobry pomysł!
    :)

    OdpowiedzUsuń