expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 12 stycznia 2017

Roladki z szynki ze szparagami w galarecie

Takie roladki stanowią doskonałą przekąskę na różnych imprezach, ładnie się prezentują i w dodatku są proste do przygotowania i smaczne.


Składniki:
5-6 plastrów szynki
1 słoik marynowanych szparagów
150 gram serka naturalnego
2 łyżeczki chrzanu tartego Fanex
Sól, pieprz
Galareta:
0,5 litra bulionu warzywnego
3 łyżeczki żelatyny
Sposób przygotowania:
Żelatynę zalewamy niewielka ilością wody, pozostawiamy na kilka minut żeby napęczniała. Bulion zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy do momentu aż żelatyna się rozpuści, odstawiamy do ostudzenia. Do serka dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, szparagi odsączamy z zalewy. Każdy plaster szynki smarujemy serkiem, układamy po trzy sztuki szparagów i zwijamy, układamy na półmisku. Pozostały serek z chrzanem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy roladki wyciskając małe rozetki. Tężejącą galaretą zalewamy roladki na półmisku, wstawiamy do lodówki i pozostawiamy do całkowitego stężenia.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz