expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sobota, 17 grudnia 2016

Pieczone polędwiczki z indyka z sosem żurawinowym

Polędwiczki przygotowałam na niedzielny obiad, wyszły bardzo smaczne i soczyste. Sos żurawinowy doskonale się łączy z mięsem, najlepiej smakują podane z opiekanymi ziemniakami oraz surówką.


Składniki:
2 polędwiczki z indyka
Przyprawa do indyka
Zioła do drobiu
Słodka papryka
Sól, pieprz
2 łyżki oleju
Dodatkowo:
Sos żurawinowy Fanex
Sposób przygotowania:
Polędwiczki z indyka nacieramy przyprawami, skrapiamy olejem i wstawiamy na noc do lodówki. Polędwiczki obsmażamy na rozgrzanej patelni grillowej, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 20-30 minut. Upieczone kroimy w plastry i polewamy sosem żurawinowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz