expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 22 listopada 2016

Żytnie kanapki z grillowanym indykiem

Takie pożywne kanapki z grillowanym indykiem przygotowałam na kolację, ale spokojnie można podać na lekki obiad. Są bardzo sycące, sama ledwo zjadłam jedną.


Składniki:
2 płaskie chleby żytnie
2 sznycle z indyka
Ogórek zielony
Pomidor
Kilka liści sałaty
Ketchup Fanex
Pikantny sos arabski Fanex
Przyprawa do indyka
Słodka papryka
Sól
olej
Sposób przygotowania:
Sznycle z indyka lekko rozbijamy, oprószamy przyprawą do indyka, słodką papryką oraz solą, wstawiamy na godzinę do lodówki. Patelnię smarujemy olejem, rozgrzewamy i układamy sznycle z indyka, grillujemy z obydwu stron. Sałatę i pomidora myjemy, ogórka obieramy, kroimy w plasterki. Chlebki rozcinamy na pół, układamy liści sałaty oraz plastry ogórka, polewamy ketchupem. Układamy grillowane sznycle, polewamy sosem arabskim, układamy plastry pomidora i przykrywamy wierzchnią częścią chlebków.

1 komentarz: