expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 2 listopada 2016

Nachos z tortilli

Często przyrządzam nachos z tortilli, szczególnie kiedy zostaje mi tortilla i nie mam co z nią zrobić. Chipsy są bardzo smaczne, stanowią doskonałą przekąskę na różnych imprezach. Najlepiej smakują podane z sosem meksykańskim Fanex.


Składniki:
4 placki tortilli Fanex
1/4 szklanki oleju
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
sól do smaku
Dodatkowo:
papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
Olej wlewamy do miseczki, dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy. Placki tortilli smarujemy olejem z przyprawami, za pomocą pędzelka z obydwu stron. Tortillę kroimy w małe trójkąty, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 7-10 minut w temperaturze 180 stopni, uważając żeby się nie spaliły. Upieczone podajemy z sosem meksykańskim.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz