expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 19 maja 2016

Surówka na chińską nutkę

Przepis na surówkę dostałam od znajomej, bardzo mi zasmakowała, zmieniłam tylko skład zalewy, osobiście wolę bardziej delikatną. Doskonale sprawdza się w połączeniu z daniami orientalnymi.

Składniki:
0,5 główki kapusty białej
2 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
Zalewa:
1/4 szklanki cukru
1/5 szklanki octu WOM Parczew
1/4 szklanki oleju
1 łyżeczka soli
Pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno szatkujemy nożem lub za pomocą szatkownicy, obrane marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, wszystko przekładamy do miski. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewę przelewamy do miski z warzywami, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na noc do lodówki żeby warzywa zmiękły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz