expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 17 kwietnia 2016

Domowe paluszki rybne

Paluszki z ryby są smaczne, szczególnie polecam dla dzieci które nie przepadają za rybą. Podajemy z frytkami i dowolna surówką.

Składniki:
1 kilograma dorsza mrożonego
2 jajka
3-4 łyżki bułki tartej
1 łyżka musztardy wikinga Roleski
Sól, pieprz
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Rybę rozmrażamy, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą oraz musztardę, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne paluszki, panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy paluszki z ryby, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.


3 komentarze:

  1. uwielbiam dania z rybą :) smakowicie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. W sumie jak najbardziej takie dania z ryby również można robić i u mnie w szczególności dzieci się nimi zajadają. Ja za to jestem wielką zwolenniczką produktów rybnych od https://mowisalmon.pl/produkty/ i mogę je jeść niemal codziennie.

    OdpowiedzUsuń