expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 8 stycznia 2016

Roladki drobiowe z szynką

Uwielbiam roladki z różnymi farszami, te z szynką, papryką i serem smakują mi najbardziej. Polecam na smaczny i szybki obiad.


Składniki:
2 piersi z kurczaka
4 plasterki szynki
100 gram sera żółtego
Pół papryki czerwonej
Sól, pieprz
Przyprawa do drobiu
1 jajko
Bułka tarta 
Olej do smażenia
Wykałaczki
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka dzielimy na cztery części, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Oczyszczoną paprykę i ser żółty kroimy w paski, na każdym kotlecie układamy po plasterku szynki, kilka pasków sera żółtego i papryki. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami, panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz