expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 19 sierpnia 2015

Surówka z kapusty pekińskiej

  • Pyszna i kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z warzywami. Polecam ja do obiadu, jest szybka do przygotowania.

  • Składniki:
  • mała kapusta pekińska

    1 czerwona papryka

    1 zielona papryka

    pęczek rzodkiewek

    2 ogórki zielone

    pęczek szczypiorku

    5 łyżek oleju

    sok z cytryny

    sól,pieprz

    cukier
  • Sposób przygotowania:
  • Umytą kapustę pekińską drobno kroimy, umyte i oczyszczone papryki kroimy w cienki paski. Ogórki obieramy, rzodkiewki myjemy i kroimy w pół plastry. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy . Wszystkie składniki przekładamy do miski , skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz