expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 21 sierpnia 2015

Ogórki w zalewie musztardowej

  • Bardzo smaczne ogórki w musztardowej zalewie. Mogą być doskonałym dodatkiem do obiadu jak i również na kanapki.Mają fajny słodko-kwaśny smak.

  • Składniki:
  • ok. 3 kilogramy ogórków 

    Zalewa:

    1 litr wody

    1 szklanka octu

    1,5 szklanki cukru

    5 łyżek musztardy

    4 łyżeczki soli

    5 liści laurowych

    5 ziaren ziela angielskiego
  • Sposób przygotowania:
  • Ogórki myjemy nie obierając ich, kroimy w ćwiartki, układamy do umytych i wyparzonych słoików.Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy poukładane ogórki w słoikach, zakręcamy.Pasteryzujemy następnego dnia przez ok. 5-10 minut od momentu zagotowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz