expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 21 sierpnia 2015

Ogórki krokodylki

  • Polecam ogórki w marynacie z chilli i czosnku. Mają pyszny słodko-pikantny smak . Doskonale nadają się do mięs.Polecam!!!
  • Składniki:
  • 4 kilogramy ogórków

    2-3 główki czosnku

    7 łyżek soli

    Zalewa I

    0,5 szklanki oleju

    1 łyżka przyprawy chilli

    Zalewa II

    3 szklanki octu

    1 szklanka wody

    1 kilogram cukru
  • Sposób przygotowania:
  • Ogórki myjemy nie obierając, kroimy w ćwiartki, czosnek obieramy, drobno kroimy, dodajemy do ogórków. Dodajemy sól, mieszamy i pozostawiamy na noc pod przykryciem.
  • Olej zagotowujemy z przyprawą chilli. Zlewamy wodę z ogórków, zalewamy gorącą zalewą, mieszamy. Koreczki nakładamy do umytych słoików, dość ciasno.
  • Zalewę nr.II zagotowujemy, zalewamy ogórki. Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz