expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 16 sierpnia 2015

Kompot z wiśni na zimę

  • Prosty i szybki kompot wiśniowy na zimę,niezastąpiony dodatek do obiadu.

  • Składniki:
  • 3 kilogramy wiśni

    7 łyżek cukru na słoik 1 l.

    woda przegotowana gorąca
  • Sposób przygotowania:
  • Wiśnie myjemy, układamy do słoików do 3,4 wysokości słoika.Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, wlewamy do każdego słoika, tak aby w każdym było po 7 łyżek cukru.Uzupełniamy każdy słoik gorącą wodo do 3,4 wysokości słoika, zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min.Słoiki układamy do góry dnem, po wystygnięciu przenosimy w chłodne miejsce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz