expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 25 maja 2015

Kurczak z warzywami po chińsku

  • Kurczak przyrządzony z warzywami chińskimi z ryżem jest bardzo pożywnym i sycącym daniem .

  • Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka

    1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej

    2 łyżki sosu sojowego

    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

    0,5 łyżeczki curry

    sól

    słodka i ostra papryka

    olej do smażenia

    4 torebki ryżu 
  • Sposób przygotowania:
  • Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki,przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczaka,mieszamy i odstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki.Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa,zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw,co jakiś czas mieszając.Doprawiamy do smaku solą,słodką i ostrą papryką ,dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę.Ryż gotujemy według przepisu na opakowani.Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz