expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 19 maja 2015

Łazanki z boczkiem i kiszoną kapustą

  • Proste i bardzo smaczne danie.

  • Składniki:
  • 1 kilogram kiszonej kapusty

    0,5 kilograma makaronu łazanki

    0,5 kilograma wędzonego boczku

    2 cebule

    2 listki laurowe

    3 ziela angielskie

    Sól,pieprz

    Olej do smażenia
  • Sposób przygotowania:
  • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Kapustę kiszoną przekładamy do garnka,dodajemy listki laurowe i ziarna ziela angielskiego,zalewamy wodą.Gotujemy pod przykryciem do miękkości.Ostudzoną odciskamy i kroimy.Boczek i cebulę kroimy w kostkę,na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy boczek i cebulę . smażymy do momentu aż cebula i boczek się zrumieni.Dodajemy pokrojoną kapustę i smażymy na małym ogniu przez kilka minut.Dodajemy ugotowany makaron.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smażymy jeszcze przez 5 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz